Gevangeniswezen en Inmade


Second Chance Force heeft een samenwerkingsverband met PI Limburg-Zuid, Vestiging De Geerhorst, inzake de integrale loopbaanbegeleiding van (ex)gedetineerden naar een betaalde baan na detentie.

 

 

 

 

 

Second Chance Force heeft met PI LImburg-Zuid, Vestiging De Geerhorst, tevens een samenwerkingsovereenkomst afgesloten, die het voor Second Chance Force mogelijk maakt om producten die door gedetineerden binnen deze inrichting op de afdeling Crea worden gemaakt, aan particulieren te koop aan te bieden.

 

 

Tevens heeft Second Chance Force een samenwerkingsverband met het Regionaal Bedrijfsbureau van het Penitentiair Productie bedrijf Regio Zuid. Binnen deze samenwerkingsvorm bemiddelt Second Chance Force in de aanname van werkzaamheden die op die binnen het productie bedrijf op verschillende locaties kunnen worden uitgevoerd; Denkt U hierbij o.a. aan alle voorkomende hout- en metaalbewerkingen en assemblage werkzaamheden.

 

Gedetineerden: gemotiveerde en competente medewerkers

Waarom uw werkzaamheden door gedetineerden laten uitvoeren? In de eerste plaats zijn dit gemotiveerde medewerkers: door tijdens hun detentie te werken verdienen ze geld, doen ze werkervaring op en kunnen ze hun dag nuttig besteden. In de tweede plaats zijn gedetineerden competente medewerkers. In veel gevallen hebben ze voor hun detentie namelijk relevante kennis en ervaring opgedaan.

Voor iedere opdracht selecteren we de meest geschikte gedetineerden. Deze worden begeleid door ervaren werkmeesters. Zij zijn afkomstig uit het bedrijfsleven en gespecialiseerd in hun vakgebied. De werkmeesters zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van het eindproduct en het behalen van de afgesproken levertijd.

 

 

Werken aan re-integratie

DJI beschouwt werk als een belangrijk onderdeel van de detentie. Gedetineerden doen zo namelijk werkervaring op en wennen aan een vaste dagindeling. Dit vergroot hun kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk. Ze werken dus letterlijk aan een succesvolle re-integratie in de maatschappij. Ex-gedetineerden met een baan vallen namelijk minder snel terug in hun oude criminele gedrag.

We willen dus zo veel mogelijk gedetineerden aan het werk hebben. Bovendien: met het oog op de vergrijzing is iedere arbeidskracht straks hard nodig. Als u ons dus een opdracht geeft, dan is dat niet alleen voordelig voor u, maar geeft u ook invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.